NASILDIR?
Temel,uzun zamandır görmediği arkadaşı Dursun'la İstanbul'da karşılaşınca sordu:
-Uşak nasilsun pakayum?
-İyiyum.
-Çocukların nasildur?
-Onlar da çok iyidur.
-Ha hanimin nasildur?
Temel,böyle sounca Dursun'un yüzü birden değiştir. Temel arkadaşının karısının geçen yıl öldüğünühatırlayıp yaptığı hatayı düzeltmek için hemen şöyle der:
-Yani ayni mezarda mi yatayu?
GEYİK
İki Karadenizli tatillerini geçirirken bir geyik avladılar.Kuyruğundan çekerek arabalarına doğru götürmeye çalışıyorlardı.Bir avcıya rastldılar:
-Yanlış tarafa çekiyorsunuz. Boynuzları takıldığı için güç olur böyle. Boynuzlarından çekerseniz daha kolay olur.
İki arkadaş yeniden yola koyuldular. Beş dakika geçmemişti ki,ikisinden biri söylendi:
-Gerçekten de böyle daha kolay oluyor, ama bu taraftan çekince arabadan da gittikçe uzaklaşıyoruz.
BAYAT BALIK
Lokantadaki adam, balıkla konuşuyordu:
-Uy benum güzel palukçuğum, sana bir şey soracağım doğru cevap veresin baa.
Garson tuhafına giden bu durumu öğrenmeye çalışır:
-Beyefendi gördüğüm kadarıyla balıkla konuşuyorsunuz. Balık anlar mı?
-Gayet güzel anliy...
-Peki ne konuşuyorsunuz?
-Ona bir hafta önce deniz çenarında paluk tutarken, papuçlarımi denize düşürdüm, kördün mi deyi sordum.
-Peki ne dedi?
-Ben 15 gündür bu lokantadayum, nerden göreceğum senin ayakkabularini dedi.
ÜÇ DİLEK
Temel, uçak kazasından sonra bir çölün ortasında yapayalnız kalmış...Tek başına yürümeye başlamış...Derken susuzluk basmış...
Belki su bulurum, diye kumları kazmaya başlamış...Kumların altında bir yumurta bulmuş...Yumurtayı kırınca,içinden bir cin çıkmış.
-Ben bir cinim...Yıllardır bu yumurtanın içinde hapistim...Sen beni kurtardın...Bana üç dilek söyle, üçünü de yapayım.
Temel, hiç düşünmeden ilk isteğini söylemiş:
-Su...
Hemen buz gibi bir şişe su belirmiş elinde.Temel kana kana içmiş suyu...O sırada cin,şişenin sihirli olduğunu söylemiş.
-Ne kadar istersen,iç...Şişe kendiliğinden tekrar suyla dolar.
Temel,bakmış cinin söylediği doğru...O içtikçe, şişe yeniden doluyor...Çok hoşuna gitmiş.Temel şişeye bakarken,cin yeniden sormuş:
-Öbür iki isteğini söyle şimdi.
Temel, elindeki şişeden biraz daha su içtikten sonra cine dönmüş:
-Bundan iki tane daha getirsene bana...